Emisiune nutritie – Iarba este mai verde acolo unde o uzi

  1. nutritie-gatit-acasa
Rating: 3.0/5. Din 2 voturi.
Please wait...

Miercuri am participat la emisiunea Despicat si Raspicat la TVH doar pentru ca nu am fost de acord cu ideea propusa de moderatoare. Pare simplu si eventual motivant pentru unii sa creada ca romanii mananca cel mai prost din Europa, ca suntem cei mai grasi, cei mai saraci, cei mai needucati , cei mai bolnavi si tot asa.

 

Si desi ideea irita in general majoritatea persoanelor care nu gasesc valoare in statutul de victima, cand vine vorba despre alimentatie pe mine personal ma deranjeaza rau. Si asta pentru ca in majoritatea tarilor in care merg fie la conferinte de nutritie, fie in vacante nu se mananca nici pe departe mai bine decat la noi.

 

Inca gatim acasa, inca mai mancam in familie, inca ne petrecem weekendurile cu prietenii la masa. Si da – poate nu mergem la restaurant pe cat de des ies altii din tari mai civilizate insa exact acesta este motivul pentru care nu suntem in topul tarilor cu cei mai multi bolnavi de cancer de colon.

 

incidenta cancer de colon

 

Statistici oficiale cancer de colon – dupa cum veti vedea noi nici nu suntem pe acolo – tocmai pentru ca inca mai gatim: http://www.wcrf.org/int/cancer-facts-figures/data-specific-cancers/colorectal-cancer-statistics

 

Iarba nu este mai verde de cealalta parte a gardului, este mai verde unde o uzi.

Despre Autor

Diana Artene

Sunt Nutritionist-Dietetician, Master in Nutritie si Doctor in Nutritie Oncologica, Nutritionist Sportiv acreditat de Societatea Internationala de Nutritie Sportiva si membru al American Society for Nutrition și al European Society of Medical Oncology.