Sunt Doctor în Nutriție Oncologică, cu dublă licență în fiziokinetoterapie și nutriție-dietetică, master în știintele nutriției și doctor în oncologie, membru ESMO, ESPEN, MASCC, EUSOMA și parte din echipa de editori științifici a jurnalului Advances in Nutrition publicat de American Society for Nutrition.

Am publicat patru cărți – 5 Gears Diet Nutrition Guide for Mums , The Old Chocolate Diet” și Cancerul Mamar nu e Roz – a patra carte fiind disponibilă și în limba română. În toate aceste cărți pledez pentru o alimentație sănătoasă – dar sănătoasă și pentru corp, și pentru minte.

Deși încă mai practic Nutriție de Slăbit, Nutriție Pediatrică și Nutriție Sportivă, prefer să lucrez Nutriție Oncologică pentru că este tipul de nutriție care simt că ajută cel mai mult pacientul. Și prefer să lucrez Nutriție Oncologică la nivelul la care fac asta chiar și gratuit de peste 5 ani cu pacienții care nu își permit să plătească consultația doar, doar or înțelege prin propria evoluție pentru ca tratamentul oncologic să fie mai eficient și cu cât mai puține efecte secundare este important să nu renunțe la carne și lapte, să nu ia pumnu’ de suplimente minune, și să nu mai bea apa alcalină sau suc de sfeclă roșie.

Nu lucrez cu pacienți care solicită soluții rapide bazate pe diete extreme – precum dietele ketogenice, hipocalorice, raw-vegan, de detoxificare, bio sau alcaline. Consider dieta alcalină și hrana vie culeasă de virgine pe înserat opusul a tot ce înseamnă nutriție oncologică bazată pe dovezi științifice. Dacă ești adepta(ul) acestor diete sau dacă dorești rezultate rapide, îți recomand să mergi la un nutriționist-dietician aliniat cu nevoile și convingerile tale nutriționale. Eu nu pot să te ajut.

Eu lucrez doar cu pacienți care s-au saturat de cai verzi pe pereți și minuni efemere pentru că nu am minuni în program. Sunt super fan Harry Potter dar zău dacă mi-a ieșit vreo vrajă până acum. Pentru ca să obținem rezultate, am nevoie de disciplina și dedicarea ta la fel de tare precum tu ai nevoie de expertiza și monitorizarea mea continuă pe tot parcursul colaborării noastre.

Soluțiile nutriționale pe care le construiesc individualizat fiecarei persoane cu care lucrez sunt lente, dar respectă întru totul fiziologia organismului uman, fără înfometare, făra numărat de calorii, fără indici glicemici, fără alimente interzise din pix lelea după imaginația pseudonutriționistului atotvindecător. Și mai ales FĂRĂ artificii minunat de eficiente pe termen scurt care cauzează dependența de nutritionist pe termen lung. Pot să îți garantez de la început că voi lucra cu tine doar atât timp cât voi considera că ai nevoie de asta, că o să te învăț de la început să fii cât mai autonom de mine și că o să te rog să nu mai vii când voi considera că ai devenit suficient de puternic(ă) nutrițional încât să te descurci fără mine. Pentru a reuși pe termen lung este important să înveți cum să îți construiești singur(ă) mesele în contextul vieții și stării tale de sănătate, nu să aplici papagalicește foi A4 de meniuri create de alții pentru orice alții care te includ aparent și pe tine. Nutriția nepersonalizată nu ajută pe nimeni la nimic.

Dacă ții diete de când te știi și te-ai săturat de diete și de reîngrășatul de după la un așa nivel încât te zgârie pe creier și cuvântul dietă, te aștept să parcurgem împreună pas cu pas Programul de Slabit “Fără DIETĂ” – program bazat pe exerciții de comportament alimentar gândite să te învețe cum să te hrănești astfel încât să slăbesti în orice situație: și acasă, și la restaurant, și de Paște, și de Crăciun, și în vacanță all inclusive, și când ești plictisit(ă), și când n-ai chef să gătești, și când vrei să dai cu sefu’ de pământ chiar dacă tu ești șefu'. Mereu. Dar ca orice program de nutriție necesită disciplină. Maximă disciplină.

Însă majoritatea persoanelor cu care lucrez nu vrea să slăbească, vrea să se vindece. Dacă te-ai îmbolnavit și vrei să știi exact cum să îți susții șansa de vindecare în mod real, vino să primești informația nutritională adecvată din punct de vedere știintific diagnosticului și etapei tratamentului tău. Și nu numai că îti voi crea acest plan strict personalizat ție dar te voi și ajuta continuu, și voi reajusta la nevoie planul de alimentație în funcție de eventualele efecte secundare astfel încât să tolerezi cât mai bine tratamentul.

Dacă ești cu adevărat disciplinat(ă), voi fi lângă tine pe toată durata colaborării noastre, pas cu pas, cu informația și suportul necesare reușitei tale!