Am facut cunostinta cu d-na dr. Diana Artene

DA

Am facut cunostinta cu d-na dr. Diana Artene gratie unei experiente personale.
La 40 de ani am fost diagnosticata cu carcinom ductal invaziv la sanul drept. In urma tratamentelor hormonale am luat in greutate aproape 28 de kg, ajungand la 86 spre 87 ceea ce mi se parea prea mult, totusi. In 2017 am mers la medicul endocrinolog pentru investigatii si analize. Doctorita la care am fost avea specializare si in nutritie. Mi-a prescris o dieta hipolipidica, hipocalorica, bogata in produse semidegresate si am reusit in 6 luni sa slabesc 20 de kg. Lucru imbucurator de altfel. Dar datorita unor probleme de suflet in cca 10 luni m-am ingrasat 10 kg dupa care am reusit sa le dau jos dar nu pt. multa vreme fiindca a venit pandemia, am stat acasa (lucru de acasa), nu am facut miscare si m-am ingrasat 15 kg. Eram frustrata, disperata, doctorita la care mergeam era in concediu de nastere.
Discutand cu una dintre prietenele mele, aceasta mi-a recomandat-o pe d-na dr. Diana Artene, sustinand ca are pregatire in nutritie oncologica si ca pot merge la dansa cu trimitere simpla de la medicul oncolog. Am obtinut trimiterea, m-am programat si am ajuns in cabinetul d-nei doctor Artene. Am fost primita cu caldura, cu multa amabilitate, am fost intrebata despre problemele mele de sanatate, ascultata cu atentie de d-na doctor. Dansa mi-a prezentat programul de fapt planul pe care trebuia sa il urmez. Programul de nutrititie este clar si usor de urmat. Jurnalul alimentar zilnic este cheia. Pentru mine acesta este foarte importatnt deoarece m-a disciplinat,m-a facut sa fiu atenta, sa constientizez, ce mananc, cand mananc, cat mananc. Sa am grija sa-mi umplu farfuria cu ce trebuie (proteine, glucide, fibre), la orele cerute de corpul meu, nu haotic. Prima luna a fost de incercare. Nu prea intelesesem eu despre ce e vorba. Facusem pasi mici dar zic eu – siguri, dar nu suficienti. Am reusit sa mananc 3 mese pe zi si sa-mi tin jurnalul. Dar nu era tot, nu respectasem combinatiile alimentelor.
Abia la cea de-a doua vizita la cabinet, dupa discutia avuta cu doamna dr. care m-a primit cu amabilitate, dar in acelasi timp m-a facut sa inteleg ca totul tine de mine, mi-a aratat unde am gresit si ce trebuie sa fac ca sa mananc sanatos asa cum corpul trebuie hranit.
Recunosc, aceasta experienta nu este doar o provocare, este disciplina si in acelasi timp, in comparatie cu experienta avuta cu cealalta dieta, acum ma simt libera, nu mai am frustrari.
In continuare doresc sa slabesc dar inainte de toate vreau sa slabesc sanatos, sa mananc sanatos, sa ii dau corpului meu ce are nevoie. Fiindca corpul meu este foarte important pentru mine. Se spune ca corpul e carcasa sufletului. Si cum imi iubesc mult sufletul, trebuie sa am grija si de corp. In perioada bolii spuneam ca in mine sunt doua Mihaele care trebuie sa se ajute reciproc. Mihaela sanatoasa, trebuia sa o ajute pe cea cu probleme. Dupa un timp mi-am dat seama ca era vorba despre trup si suflet. Cand sufletul s-a vindecat, s-a vindecat si trupul.
Astazi vreau sa fiu sanatoasa, sa imi dau ce am nevoie. Sa mananc cu masura dar cu atentie la combinarea alimentelor. Vreau sa urmez indicatiile si sfaturile date de d-na dr. Artene in continuare.
D-na dr. Artene este foarte buna in ceea ce face, foarte bine pregatita, foarte amabila. Este trimisa lui Dumnezeu sa ajute oamenii, sa ii faca sa se iubeasca, sa isi iubeasca viata, sa invete sa se hraneasca sanatos nu doar sa manance pentru supravietuire. Ii multumesc cu recunostinta doamnei dr. Diana Artene, pentru ca ma provoaca sa imi dau voie sa fiu! Va multumesc d-na doctor, va iubesc si va doresc sa fiti sanatoasa, sa aveti succes si inspitatie in tot ce faceti! 😇❤😀

Mihaela R.